TUDTAD?

Európában a szerzetesek voltak, akik finomítottak a sörfőzés technikáján, és már komlót is használtak a tökéletes sör megalkotásához. A komló tartósít és ízesít – vallották. 😊 A kolostorokban főzték az első piaci mennyiségeket, ezekből lettek később a sörfőző céhek. Hamar jövedelmező üzletté fejlődött, ezért rövidesen törvényi szabályozás és tilalom alá került. Bajorországban már 1516-ban sörtisztasági törvényt hoztak, ami szabályozta, hogy sör kizárólag maláta, komló, élesztő és víz hozzáadásával készülhet, adalékanyagok nélkül. Egy bizonyos Philippus Aureolus Theophrastus Bombastus von Hohenheim téziseivel igazolta, hogy a tiszta sör orvosság. 😊

Tudod, mi az a serjog? Kövesd blogunkat!

Elég fiatalnak tűnsz!

ELMÚLTÁL 18 ÉVES?​

Keresés